Rektörümüz: “15 Temmuz Gecesi İmanın İhanete Galip Geldiği Gecedir”

16 TEMMUZ 2021

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl “Türkiye Geçilmez” sloganıyla gerçekleştirilen, Ardahan Valiliği ile Üniversitemiz tarafından ortaklaşa düzenlenen, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine katıldı. Rektörümüz, program kapsamında ilk olarak 14 Temmuz akşamı Şehit ve Gazi aileleri için düzenlenen yemeğe katıldı. Program, 15 Temmuz Günü, sabah namazıyla başladı. Anma etkinlikleri kapsamında; Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve diğer protokol üyeleri, 15 Temmuz Şehitleri için okunan hatim duası ve mevlit programına katıldı. Daha sonra Halilefendi Mahallesi’ndeki Şehitlik ziyaret edildi ve duaların okunarak şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Öğleden sonra Üniversitemiz tarafından Âşık Şenlik Kültür Merkezinde “Türkiye Geçilmez” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa; Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Vali Yardımcıları Mustafa Gürbüz ve Cem Gümrükçü, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, Türk Kızılayı Adahan Şube Başkanı Ahmet Ballı ve ekibi, Yeşilay Ardahan Şube Başkanı Tolgay Gökdemir ve ekibi, Kurumların İl Müdürleri, STK Temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Rektörümüz konferansın açılış konuşmasını yaparak şu sözlere yer verdi: “2016 yılından bugüne kadar her yıl unutmadan, unutturmadan andığımız bugünü gündemimizde tutuyoruz. 15 Temmuz ihanetçiler için ihanet tarihinin yazıldığı gündür. Türk Milleti için ise ihanetçilerin dize getirildiği gurur günüdür. Devletimiz için mücadele eden, canını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimiz ise şifa ile anıyorum. 15 Temmuz’da yüce Türk Milleti destan yazmıştır. Çok şükür ki o gün doğrunun yanında yer aldık. Diaspora oluşturmaya çalışan ve alnına ihanet yazılmış güruh çok şükür 15 Temmuz gecesi tarihe gömüldü. Bizim en hassas noktamız inancımızdır. Bu yüzden her zaman uyanık olmamız gerekmektedir. Dinimizi sadece sağlam kaynaklardan öğrenmemiz gerekir. Din istismarına engel olmak hepimizin görevidir. Merdiven altı yaklaşımlarla inanç dağıtanların sonunu 15 Temmuz gecesi hep birlikte gördük. Fetöcü hainleri lanetliyoruz. Bu kara leke artık onların alnına yazılmıştır. 15 Temmuz gecesi imanın ihanete galip geldiği gecedir” dedi. Rektörümüzün konuşmasının ardından akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Necip Yıldız, “Türkiye Geçilmez” adlı bir konuşma gerçekleştirdi. Konferansta ayrıca Üniversitemiz Yenisey Kampüsü’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Türkiye Geçilmez!” temasıyla düzenlenen bisiklet yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Program sonrasında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyelerinden oluşan jüri üyelerince değerlendirilen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik konulu resim yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen resimlerin sergilendiği salona gezildi. Ardından kampüs alanımızda şehitlerimiz için fidan dikimi gerçekleştirildi. İkindi namazı sonrası camı çıkışında Üniversitemizce hazırlanan lokma tatlısı katılımcılara ikram edildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ile personelimiz program kapsamında akşam 20.00’da düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşüne katıldı. Etkinlerle devam eden 15 Temmuz Programında saatler 00.13’ü gösterdiğinde Sela okundu ve ardından demokrasi nöbeti tutuldu.