Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında Bisiklet Yarışı Düzenlendi

14 TEMMUZ 2021

Üniversitemiz Yenisey Kampüsü’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Türkiye Geçilmez!” konulu bisiklet yarışması düzenlendi. Etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Yeşilay Şube Başkanı Tolgay Gökdemir, Yeşilay ve Kızılay gönüllüleri ile kamu ve Üniversitemiz personelimiz katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber yarışmadan önce günün anlam ve önemine ilişkin şu sözlere yer verdi: “Bugün 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve şehitlerimizi anmak amacıyla bu yarışmayı düzenlemiş bulunuyoruz. Bütün katılımcılar bu ruhu yaşattığı için bizim gözümüzde yarışma birincisidir. Siz gençler bizim geleceğimizsiniz, umudumuzsunuz. Ülkemiz çok daha güzel günleri, 15 Temmuzsuz günleri sizlerin sayesinde görecektir.” Rektörümüz konuşmasının ardından katılımcılara başarılar dileyerek yarışmayı başlattı. Yarışmada dereceye giren katılımcıların ödülleri, 15 Temmuz günü Üniversitemiz Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan programda takdim edilecektir. Etkinlik yerinde; Kızılay, Yeşilay tanıtım stantlarının yanında, İl Sağlık Müdürlüğünce de akılcı ilaç kullanımı, sağlıklı beslenme, hareketli hayat, organ bağışı, madde bağımlılığı ve kanser konuları hakkında bilgilendirici broşür dağıtıldı. Katılımcılara Üniversitemiz tarafından, 15 Temmuz Türkiye Geçilmez temalı tişörtlerimiz dağıtıldı. Ayrıca tişörtlerimizde bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla, “Saatler günü, bağımlılık ömrü kısaltır” mesajına yer verildi.