Rektör Biber: “Temel Misyonumuz Bölgeyi Kalkındırmak”

02 TEMMUZ 2021

DAP (Doğu Anadolu Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Üniversitemize ziyarette bulundu. DAP Başkanı Demirdöğen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’le rektörlük makamında bir araya geldi. Demirdöğen daha sonra bu yıl hizmete girmesi planlanan Ömer Halis Demir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi üyelerinin katılımlarıyla “DAP Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Senato Odası gerçekleştirilen toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekterimiz Kubilay Aras, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Yürütme Kurulu Üyeleri; Doç. Dr. Mehmet Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Berivan Vargün, Öğr. Gör. Melike Yıldız, Öğr. Gör. Kemal Yazıcı, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Mühendisi Anıl Aksel, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Dr. Yaşar Öztürk katıldı. Üniversitemiz Rektörü toplantı öncesi kısa bir konuşma gerçekleştirerek şunları söyledi: “Üniversite olarak amacımız bölgesel bazlı projeler hazırlayarak paydaşlarımızla birlikte bunları gerçekleştirmek. Üniversiteler bölgesel kalkınmanın bilimsel lokomotifidir. Bundan hareketle temel misyonumuz bölgeyi kalkındırmaktır. Ardahan 2’si kara olmak üzere; “Demir İpek Yolu” ile stratejik bir konumda yer almaktadır. BTC (Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı) ve TANAP (Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı) ile Ardahan önemli bir enerji koridoruna sahiptir. Göreve başladıktan sonra Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisini kurarak alanında uzman bir ekip oluşturduk. Ekibimiz sürekli yeni projeler üreterek bölge ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlamaya çalışıyor.” dedi. DAP Başkanı Demirdöğen ise proje ofisinin mevzuata uygun projeler hazırladığı sürece DAP’ın desteğini alacaklarını ifade etti. Üniversitelerin kaliteli ve nitelikli projeler oluşturduğunu kaydeden Başkan Demirdöğen, bölgesel kalkınmaya yönelik projelerin hayata geçirilmesi noktasında her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından Proje Mühendisimiz Anıl Aksel bir sunum gerçekleştirdi. Aksel, “DAP İdaresi 2022 Yılı Proje Önerilerimiz” başlıklı sunumda; Yalnızçam Yaz/Kış Sporları Turizm ve Kamp Merkezi Projesi, Orman Ürünleri Üretim Alanları, Tohum Bankacılığı, Arı Köy, Arı Kışlatma Merkezi, Tarım ve Hayvancılık Üretim ve Danışma Merkezi, Hayvan Hastanesi projelerimize ilişkin geniş bilgi verdi. Toplantı sonrası Rektörümüz, DAP Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e hediye takdiminde bulundu.