Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

YÖK Anadolu Projesi Başarıyla Sürdürülüyor

29 HAZİRAN 2021

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Yeni YÖK politikaları ve projeleri kapsamında gerçekleştirilen “YÖK Anadolu Projesi”nin ilk dönemini tamamladı. Eşleştirme protokolünü imzalamış olduğumuz Selçuk Üniversitesi ile başarılı ve öğrencilerimiz için son derece verimli geçen dönem oldu. Sürecin değerlendirilmesi ve daha etkin hale getirilmesi amacıyla toplantı yapıldı. Üniversitemiz Senato Odasında gerçekleştirilen toplantıya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu ile YÖK Anadolu Projesi kapsamında belirlenen İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Müziği Bölümü, Tarih Bölümü, Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü akademisyenleri katıldı.

Rektörümüz: “Üniversiteler birbirleriyle etkileşim halinde oldukları sürece gelişme kaydederler”

Değerlendirme toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Selçuk Üniversitesi’nde görev yapan, proje için gönüllü olan akademisyenlerden ders alma ve farklı akademik kültürlerle tanışarak ufuklarını geliştirme imkânı yakalamanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, üniversitelerin birbiriyle etkileşim halinde oldukları sürece gelişme kaydettiklerinin altını çizdi. Ardahan Üniversitesi’nin genç ve dinamik bir üniversite olduğunu ifade eden Rektörümüz, akademik personelin nitelik olarak üst düzeyde olduğunu vurguladı. YÖK Anadolu Projesinin sadece akademisyen eksikliğini gidermeye yönelik bir proje olmadığını belirten Rektörümüz, “Üst düzeyde bilimsel işbirliğine” dayalı, var olan bilgi birikim ve tecrübenin daha iyi bir noktaya getirilmesinin amaçlandığı önemli bir proje olduğunun altını çizdi.

Toplantıda konuşan, Rektör Prof. Dr. Aksoy YÖK Anadolu Projesini işaret fişeği olarak gördüğünü ve bu başlangıcın etkin biçimde devam etmesini diledi. Konuşmasının devamında Rektör Prof. Dr. Aksoy, kıdemli üniversite olarak sahip oldukları her türlü imkânı bizlerle paylaşmaya hazır olduklarını ve karşılıklı olarak tecrübe alışverişinin son derece önemli olduğunu vurguladı.   Daha sonra söz alan proje koordinatörlüğü yürüten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ortak bilimsel faaliyetleri arttırmak atılacak adımlardan bahsetti. YÖK Anadolu Projesi Eşleştirme Protokolünün imzalanmasıyla birlikte toplantı sona erdi. Toplantı sonrası akademisyenlerimiz projeye ilişkin görüş önerilerini belirtti. Değerlendirme toplantısının bitmesinin ardından Rektörümüz ve Rektör Yardımcımız, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat karşılıklı hediye takdiminde bulundu. Hediye takdiminin ardından Yenisey Konukevinde öğlen yemeği yenildi. Son olarak Rektörümüz konuklarına şehrimizin tarihi yerlerini, Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÜSEM) ve Planetaryum’u (Gezegenevi) gezdirdi.