Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu ve Sergisi Başladı

08 HAZİRAN 2021 

Üniversitemiz tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu bugün çevrimiçi olarak başladı. Sempozyumun düzenleme kurulu üyeliğinde Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Okan Akkın, Dr. Öğr. Üyesi Tonguç Seferoğlu, Arş. Gör. Dr. Neşe Şenel, Dr. Öğr. Üyesi Serpil Kaygın, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Bayğın, Öğr. Gör. Dr. Zeynep Uludağ, Arş. Gör. Erman Kaçar, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Ünlü, Fevzi Burhan Ayaz, Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Akça ve Arş. Gör. Özlem Gürpınar yer almaktadır. 170’in üzerinde bildirinin sunulacağı sempozyum 3 gün sürecek. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in konuşmasıyla açılışı yapılan II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu ve Sergisi kapsamında 170’in üzerinde bildiri sunulacak, 60’tan fazla eser iki ay süreyle sempozyum web sayfası üzerinden ziyaret edilebilecek ve alanında uzman 8 davetli konuşmacımızın söz alacağı 4 ana oturum gerçekleştirilecek. Sempozyumda İrlanda, Rusya ve Kırgızistan başta olmak üzere 8 uluslararası davetli konuşma yapacak. Uluslararası Mitoloji Sempozyumuna, Polonya’dan Hindistan’a, Norveç, Litvanya ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden, Avustralya’ya kadar 300’ün üzerinde dinleyici katılım gösteriyor.

Sempozyum açılış konuşmasında Rektörümüz şu sözlere yer verdi: “II. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu ve Sergisinin değerli konukları, hepinizin bildiği gibi, tüm dünyayı sarsan Covid-19 salgınının sona ereceği umuduyla etkinliğimizi yüz yüze yapabilmek için bir yıl ertelemiştik. Ancak salgının etkisini hâlâ sürdürmesi nedeniyle sempozyum ve sergimizi çevrimiçi ortamda gerçekleştirmek zorunda kaldık. Bugün burada olan herkesi içtenlikle selamlıyorum. Öncelikle, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor ve sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Ayrıca bu süreçte büyük fedakârlık gösteren sağlık çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Bu yılki etkinliğimiz başta Felsefe ve Resim Bölümlerimiz ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız olmak üzere Üniversitemizin çok sayıda biriminin ve mensubunun yoğun emekleri sayesinde düzenlenmektedir. Zamanımız sınırlı olduğu için hepsini tek tek anamayacağım ancak bu özel etkinliğe emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Artık Ardahan Üniversitesi’nin bir markası olarak adlandırabileceğim Mitoloji Sempozyumu’nun ülkemizin akademik hayatına dinamik bir katkı sağladığı inancındayım. Bu katkının hepinize ilham vermesini ve bu alanda yapacağınız yeni bilimsel çalışmaların değerli bir parçası olmasını temenni ederim. Bizler Ardahan Üniversitesi olarak bilimsel ve sanatsal faaliyetlere her zaman destek verdik ve gelecekte de bu çizgimizden ayrılmayacağız. Mitoloji Sempozyumu, Üniversitemizin etkinlikleri arasında uyandırdığı yankının genişliği nedeniyle çok özel bir yere sahiptir. Programımızın yoğunluğu nedeniyle sözlerimi fazla uzatmadan çevrimiçi ortamda da olsa sizleri ağırlamaktan duyduğumuz mutluluğu bir kez daha ifade etmek isterim.  Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum.” Rektörümüzün gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, “Din Bir “Asil Yalan” mıdır?” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra ise Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım, “İran Mitolojisi” başlığı altında konuşmasını gerçekleştirdi. Sempozyumun ilk oturumu katılımcıların soru ve yorumlarıyla sona erdi. Diğer oturumlar farklı konu başlıklarıyla devam etmektedir.

Sempozyum kapsamında 60’ın üzerinde eserin yer aldığı bir sergimiz, 15 Ağustos 2021 tarihine kadar gezilebilecektir. Sanal sergide uluslararası sanatçı Ana Maria Asan’ın da eseri yer almaktadır.

Sanal sergiyi ziyaret etmek için lütfen Tıklayınız...

Sempozyum programı için lütfen Tıklayınız...

Sempozyuma katılmak için lütfen Tıklayınız...