Ardahan KOSGEB Müdürü Sivri Öğrencilerimize Girişimcilik Eğitimi Verdi

02 HAZİRAN 2021

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Bilgisayar Programcılığı, Sağlık Bilgi Sistemleri, Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Aşçılık, Gıda Teknoloji, İnşaat, Elektrik, Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi ve Optisyenlik Programlarına kayıtlı öğrencilere Girişimcilik dersi kapsamında Girişimcilik Eğitimi verildi. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zakir Çaldıran moderatörlüğünde, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Ardahan Müdürü Ramazan Sivri, girişimcilikte temel kavramlar, girişimcilikte destek çeşitleri, destek miktarları, KOSGEB’in girişimcilere sunduğu hizmetler hakkında öğrencilere sunum yaptı. Devletimiz her alanda girişimciliği desteklemekte ve teşvik etmektedir. Sunumda Sivri,  üretim ve istihdam potansiyeline göre   KOSGEB’in girişimcilere 65 bin TL ile 300 bin TL arasında hibe desteği sağladığını vurguladı. Sunumun sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandı. Girişimcilik eğitimi sonunda öğrenciler e-devlet üzerinden "Temel ve İleri Girişimcilik" sertifikalarını aldılar.