Rektörümüz, “YÖK ANADOLU PROJESİ” Değerlendirme Toplantısına Katıldı

26 MART 2021

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ankara’da gerçekleştirilen “YÖK ANADOLU PROJESİ” Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda, Rektörümüz ve 14 “genç” üniversite rektörü, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile bir araya geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK ANADOLU PROJESİ’nin, Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Yeni YÖK’ün politikaları ve projeleri kapsamında kurgulanarak planlanmış, Anadolu’da özellikle Ankara’nın doğusunda 2006’dan sonra kurulan yükseköğretim kurumları arasından seçilen 15 genç üniversitenin, geleneği oluşmuş kıdemli 12 üniversitemizin insan kaynağı ve alt yapısından yararlanmasını hedefleyen bir proje olduğunu ifade etti. Bu üniversiteleri eşleştirme konseptinin, Avrupa yükseköğretim alanında üzerinde çalışılan önemli başlıklardan birisi olduğunu belirten YÖK Başkanı Saraç, proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirmek üzere düzenlenen toplantının faydalı bir toplantı olduğunu dile getirdi.