Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemiz İstiklal Marşı’mızın 100. Yılını Etkinliklerle Kutladı

 12 MART 2021

Üniversitemiz, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Ardahan Barosu Başkan Yardımcısı Baran Çoban, Ak Parti İl Başkanı Kaan Koç, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras,  Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Güvenlik Kurumu İl Müdürü Aziz Boz Sosyal, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ardahan İl Koordinatörü Yusuf Güder, Ardahan KOSGEB Müdürü Ramazan Sivri, Üniversitemiz daire başkanları, akademik ve idari personeli katıldı. Rektörümüz bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşı’mızın 100. yılını kutlayarak, günün anlam ve önemine ilişkin şu sözlere yer verdi:

“Bugün İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılı nedeniyle toplanmış bulunmaktayız. İstiklal Marşı’mız şiir olmanın çok ötesinde destan olarak yaşadığımız bir kahramanlık hikayesidir. İstiklal Marşı’mız bu aziz milletin geçmişinin destanı, geleceğinin yol haritasıdır. Marşımız daha nice yüz yıllar, bin yıllar boyunca bize ve gelecek nesillere rehberlik edecektir. Bizim kim olduğumuzu en güzel anlatan şiirdir, İstiklal Marşı’mız. Geleceğimizin yol haritası, şehitlerimizin, gazilerimizin ve vatan uğruna can verenlerin sembolü, tarihimizin özetidir”.

Rektörümüzün konuşmasının ardından dereceye giren yarışmacılar, İstiklal Marşı’mızı ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini sahnede seslendirdiler. Yarışmada dereceye giren ve ödül takdim edilen öğrencilerin isimleri şunlardır: Ardahan ili ilkokullar arası İstiklal Marşı’nı en güzel ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler; Elis Karayazı, Mustafa Kerem Aras, Burçin Temel, Kürşat Mertcan Baytar ve Elif Fatma Demirci, Ardahan ili ortaokullar arası ödüllü resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler; Can Kılıç, Mustafa Çakır ve Halime Özcan, Ardahan ili liseler arası Mehmet Akif Ersoy’un üç şiirini en güzel ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler; Aleyna Oğuzhan, İlçin Vanlı ve Hüseyin Emir Işık. Ardahan Üniversitesi olarak yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencileri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.