Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Şehir Ödülleri Türkiye 2020 “Ardahan” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

24 ŞUBAT 2021

Şehir Ödülleri Türkiye 2020 “Ardahan” organizasyonu bu sene Üniversitemiz iş ortaklığı ve ev sahipliğinde gerçekleşti. Organizasyonun ilk günü Covid-19 tedbirleri gözetilerek, Üniversitemiz Yenisey Konukevi’nde düzenlenen yemeğe Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ile birlikte; Vali Hüseyin Öner, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sümeyye Kocaman, ilçe kaymakamları, il müdürleri, organizasyon yapımcıları, şehir profesyonelleri, akademisyenler ve il dışından gelen konuklar katıldı. 23 Şubat günü, Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlamaların ardından Rektörümüz, Tarihi Kongre Binası önünde il protokolümüz, organizasyon yapımcıları ve konukların yer aldığı buluşmaya katıldı. Buradan Çıldır’a gidilerek Çıldır Kaymakamlığı tarafından oluşturulan buz şehri gezildi. Rektörümüz, Vali Hüseyin Öner ve Eşi Zehra Mine Öner ile birlikte donmuş göl üzerinde atlı kızağa bindi. Göl üzerinde Eskimo usulü balık tutuldu ve çeşitli halk oyunları gösterileri düzenlendi.

Şehir ödüllerinin sahiplerini bulacağı organizasyon Üniversitemiz Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Organizasyon vesilesiyle Kültür Merkezimizde ilk etkinlik gerçekleşmiş oldu. Programda şehir ödüllerine layık görülen katılımcılara ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde hediyesi takdim edilmek üzere sahneye davet edilen Rektörümüz konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Sayın Valim, Sayın Değerli Hanımefendi, Sayın Vekillerim; Prof. Dr. Orhan Atalay, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Sayın Başsavcım, Sayın Kütahya Belediye Başkanım, çok değerli misafirler, ilimizin değerli protokolü; Üniversitemizde sizleri ağırlamış olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Böyle bir programın Üniversitemiz ev sahipliğinde icra edilmesinden dolayı bizatihi teşekkürlerimi; Sayın Valime, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanımız Çetin Demirci’ye, SERKA Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir’e ve Platform Başkanı Alper Akın’a sunuyorum.  Çok önemli ve anlamlı bir günü yaşıyoruz, bugün Ardahan’ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü. Bu vesileyle Semerkand’dan Viyana’ya kadar îlâ-yı kelimetullâh için, yeryüzünde İslam’ın sancaktarlığını yapmak için kanını bu topraklara akıtan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her daim payidar ve baki eylesin. Bu anlamlı günde toplandığımız bu güzel mekân ilk kez bir programa ev sahipliği yapıyor. Üniversite senatomuz Kültür Merkezimizin adının “Âşık Şenlik Kültür Merkezi” olmasını takdir etmişti. Bu vesileyle ilimizin değerli halk ozanı rahmetli Âşık Şenlik’i de rahmet ve minnetle anıyorum. Kendisi “Can sağ iken yurt vermeniz düşmana” diyerek, bugünlere gelmemize katkı sağlamıştır.

Ardahan Üniversitesi olarak ilimizin ve bölgemizin kalkınması için bilimsel bir lokomotif olarak ufuk oluşturmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle tüm kamu kurumlarımızla, STK’larla, bakanlıklarla birlikte yurtiçinden ve yurtdışından ortak projeler yaparak Üniversitemizi ve şehrimizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Özellikle diğer illerimizde yaşayan Ardahanlı hemşehrilerimizle buluşarak, ilimizi onlara tanıtmak, insan kaynaklarımız üzerinden Ardahan’da yatırım yapmalarını temin etmek üzere, “Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı” nı kurduk ve bu bir platform oluşturdu. Üniversitemiz uluslararası bilimsel yayın sıralamasında hızla zirveye doğru çıkmaktadır. Uluslararası yayın sayımızı 4 yılda 4 kat artırdık. Uluslararası yayınlarda Ardahan Üniversitesi’nin atıf alma sayısı 4 yılda 10 kat arttı. Bunları siz değerli konuklarımıza bilimsel olarak nerede olduğumuzu kısaca sunmak için söylüyorum. Tekrar bu organizasyonun ilimize ve Üniversitemize katkı sunmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmasının ardından Platform Başkanı Alper Akın, Rektörümüze günün anısı olarak hediye takdiminde bulundu ve Üniversitemizin sunduğu fiziki imkanlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti. Ödül töreni ardından Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Müziği Bölümü akademisyenlerimizden; Öğr. Gör. Mahire Guliyeva, Öğr. Gör. Yusuf Altun ve Öğr. Gör. Halil İbrahim Köroğlu konser verdi. Programın ardından konuklarla birlikte Üniversitemiz Yenisey Konukevi’nde yemek yenildi. Burada konuklarımıza saz eşliğinde aşıklar atışması gösterimi sunuldu. Yemeğin ardından Rektörümüz konuklarımıza teşekkür ederek, kendilerini her zaman misafir etmekten onur duyacağımızı söyledi. Rektörümüz sözlerini organizasyon boyunca emek eden Üniversite personellerimize teşekkür ederek bitirdi.