Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

“Anadolu’nun Zirvesinde Bir Üniversite Ardahan Üniversitesi”

 10 ŞUBAT 2021

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, 06.02.2021 tarih ve 31387 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2021/102 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Üniversitemiz rektörlüğüne yeniden atanması dolayısıyla hazırlanan programa katıldı. Yenisey Konukevi’nde gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Üniversitemiz Senato Üyeleri, daire başkanları, Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri ile akademik ve idari personelimiz katıldı. Rektörümüz tebrikleri kabul ettikten sonra gerçekleştirdiği konuşmasına, Ardahan’da olmaktan ve Ardahan Üniversitesi’ne hizmet ediyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Rektörümüz teşekkür konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“YÖK’ün teklifi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle Ardahan Üniversitesine rektör olarak yeniden atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımızın güvenine layık olmak benim için bir onur ve şereftir. Buradan kendisine şükranlarımı ve saygılarımı iletiyorum. Bu süreçte desteğini eksik etmeyen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Ardahan’da ve Üniversitemizde çok daha iyi işler yapacağımıza söz veriyorum. Gerçekleştireceğimiz projelerle; insanlık adına, bilim adına, ülkemizin kalkınması adına güzel işler yapacağımıza yürekten inanıyorum.”

Rektörümüz ikinci teşekkürünü YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK Yürütme Kurulu’na ederek, güvenlerine layık olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Rektörümüz, daha sonra Üniversitemiz akademik ve idari personeline çalışma ve gayretlerinden ötürü şükranlarını sundu. Rektörümüz bir sonraki teşekkürünü çok değerli dostu ve ağabeyi olduğunu belirttiği, Ardahan Milletvekili Sayın Prof. Dr. Orhan Atalay başta olmak üzere; Sayın Valimiz Hüseyin Öner’e, Belediye Başkanımız Faruk Demir’e ve tüm il protokolüne sundu. Rektörümüz, Serhat Kalkınma Ajansı’na (SERKA), Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve ekibine, birlikte gerçekleştirilen proje ve desteklerinden ötürü şükranlarını sundu. Rektörümüz konuşmasına Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı’nın Mütevelli Heyetinde yer alan değerli iş adamlarına ve Vakfımıza destek veren Ardahanlı hemşehrilerimize teşekkürlerini sunarak devam etti. Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı’nın öğrencilerimize burs vermeye başladığını belirten Rektörümüz, Vakfımızın Ardahan’a ve Üniversitemize katkılarının devam edeceğini belirtti. Rektörümüz son olarak kendisini her zaman destekleyip yanında olan kıymetli eşi ve çocuklarına teşekkür etti.

Rektörümüz konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Üniversitemizin yeni sloganı “Anadolunun Zirvesinde Bir Üniversite Ardahan Üniversitesi” olmuştur. Hem fiziksel olarak zirvedeyiz hem de bilimsel olarak 4 yıl daha Üniversitemizi zirveye doğru taşımaya devam edeceğiz. Şunu da belirtmek istiyorum ki, öğrencilerimizi çok özledik ve onlarla en kısa zamanda sağlıklı günlerde bir araya gelmeyi temenni ediyoruz. Önce Allah’a sonra sizlere güvenerek şunu söylemeliyim ki, güzel işler gerçekleştireceğimiz konusundaki inancım tamdır. 4 yıl boyunca Rektörlüğümüzün kapısını, şehrimizden ve Üniversitemizden gelen herkese açtık ve taleplerini dinledik. Bizler aynı üslupla çalışmaya devam edeceğiz. Katkılarınız, emekleriniz ve destekleriniz için hepinize canıgönülden, saygı, hürmet ve muhabbetlerimi sunar ve teşekkür ederim.”