Üniversitemizin Büyük Başarısı

12 OCAK 2021

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2020 yılı Türkiye Bilim Raporu’nu yayınlandı. TÜBA, hazırladığı raporda, Türkiye’deki üniversitelerin bilimsel performansını belirlemeyi ve akademik ortamın her yönüyle değerlendirmesini yapmayı hedeflemektedir. Türkiye’nin bilimsel çalışmalardaki mevcut durumunu veriye dayalı olarak ortaya koymada önemli olan bu raporda üniversiteler, Akademik Verimlilik ve Yayın Yapan Araştırmacı Oranına göre iki ayrı kategoride sıralanmıştır.

2020 Türkiye Bilim Raporuna göre Üniversitemizin sıralamalardaki yeri de belli oldu. Ardahan Üniversitesi, Yayın Yapan Araştırmacı Oranına göre 158 üniversite arasında 115. sırada, Akademik Verimlilik Endeksine göre ise 158 üniversite arasında 122. sırada yer almıştır. Raporda Üniversitemizin, 2006 yılından sonra kurulan birçok üniversiteyi geride bırakarak önemli bir gelişme gösterdiği belirlenmiştir.

Tabloya ulaşmak için Tıklayınız...

Rapora ulaşmak için Tıklayınız...