Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Rektörümüz, ’’2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’’ne Katıldı

 15 EKİM 2020

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen, “2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Akademik yıl açılış törenine; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, TMBB Başkanı Mustafa Şentop, Bakanlar, YÖK üyeleri ile üniversite rektörleri katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın birer konuşma gerçekleştirdiği açılış töreninin sonunda, YÖK tarafından her yıl, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Saraç, üniversitelerin Akademik Yıl Açılış Töreni’nin son 4 yıldır Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde icra edilmekte ve bu törende “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”nin sahiplerine verilmekte olduğunu belirterek dünya genelindeki salgın nedeni ile zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde, gerçekleştirilen bu törenin herkesin çalışma azmini güçlendirdiğinin altını çizdi.

"Sözümüzü tuttuk"

Ülkemizin her şehrinde üniversite kurma sözü verdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin desteği ve Meclisimizin gayretiyle, sözümüzü tuttuk ve Türkiye’nin 81 ilinin tamamında üniversite kurulmasını sağladık." dedi. Bugün ülkede faaliyet gösteren toplam 207 kamu ve vakıf üniversitesinin, 176 bin akademik personeliyle, 8 milyon 267 bin öğrenciye eğitim-öğretim verdiğini bildiren Erdoğan, üniversitelerin kontenjanlarının artmasının, giriş sınavlarındaki yığılmanın önüne geçtiğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri”, ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversitelere verildi.