Türkmenistan Büyükelçiliğinden Üniversitemize Ziyaret

12 EKİM 2020

Türkmenistan Büyükelçiliği Başkâtibi Kerim Yazberdiyev, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Türkmenistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği 3. Kâtibi Agamuhammed Sahedov ve Üniversitemiz Türkmenistan uyruklu öğrencileri de eşlik etti. Rektörümüz ve Kerim Yazberdiyev iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin, öğrencilerin Türkiye’deki üniversiteleri tercih etmelerinde etkili olduğu hakkında konuştu. Rektörümüz, Üniversitemizin başarı sıralamasının her geçen yıl katlanarak arttığını belirterek, yakın zamanda üniversitelerin başarı sıralamalarını açıklayan URAP (University Ranking by Academic Performance) verilerindeki başarılı yükselişimiz hakkında şu sözlere yer verdi: “Üniversitelerin başarı sıralamasını ölçen tek resmi kurum olan URAP verilerine göre, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayılarıyla 26. sırada yer almaktayız. Bu oran; eğitim kalitesine, öğrencilerimizin başarısına, öğrencilerimizin hocalarıyla olan diyaloğuna direkt etki etmesi bakımından oldukça önemlidir. Diğer başarı sıralamalarında da hızla yükselmekteyiz. Eğitim kalitemiz konusunda iddialıyız. Üniversitemizi tercih edecek olan öğrencilerimiz yurt konusunda da herhangi bir sorun yaşamayacaktır. Öğrencilerimiz, kampüs içinde yer alan yurtlarımızda ulaşım sorunu yaşamadan konforlu bir şekilde kalmaktadır.” Rektörümüz öğrencilerle de sohbet ederek, çevrimiçi (online) eğitim hakkında görüşlerini aldı. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile son buldu. Ziyaretin ardından misafirler ve öğrencilere şehir gezisi düzenlendikten sonra birlikte akşam yemeği yenildi.