Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Telekonferans Yöntemiyle Yapılmaya Başlandı

23 EYLÜL 2020

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Türk Müziği Bölümü 2020-2021 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları başladı. Her yıl Üniversitemiz yerleşkesinde gerçekleştirilen özel yetenek sınavı bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında online telekonferans yöntemiyle gerçekleştiriyor. Randevulu giriş sisteminin uygulandığı özel yetenek sınavında her aday için farklı gün ve saat belirlendi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda kurulan kamera ve projeksiyon sistemi üzerinden Türk Müziği Bölümüne kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler online olarak sınava alındılar. Sınavda adayların; işitme, ses ve çalgı performansları ölçüldü. Kırmızı Salonda gerçekleştirilen Resim Bölümü özel yetenek sınavında ise öğrencilerin; kompozisyon, ışık-gölge, perspektif, figür-zemin-boyut ilişkisi ve üç boyutlu modelleme performanslarına göre puan verildi. Özel yetenek sınavları 25 Eylül 2020 tarihinde sona erecek. Sınav sonuç listeleri 28 Eylül Pazartesi günü resmi web sitemizde açıklanacak.