BESYO Özel Yetenek Sınavı Pandemi Tedbirleri Altında Başladı

21 EYLÜL 2020

Üniversitemiz Beden ve Eğitim Spor Yüksekokulu tarafından her yıl düzenlenen özel yetenek sınavı bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında açık alanda yapılmaya başlandı. 80. Yıl Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen sınavda iki gün boyunca erkek, kadın, engelli adaylar ve milli sporcular olmak üzere 1000’i aşkın aday farklı gün ve saatlerde ter dökecek. Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde hazırlanan beceri-koordinasyon parkur testinde başarılı olan aday öğrencilerden YKS puanlarına göre 50’si Spor Yöneticiliği 40’ı ise Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne kayıt yaptırabilecek. Adayların, sınavda yarışan öğrencileri uzaktan izleyebilmesi için “ardahanuniresmi” YouTube kanalımızdan canlı yayın hizmeti verilmeye başlandı. Yarın gün boyu sürecek olan özel yetenek sınavı kesin sonuçları 25 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.