Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Rektörümüz Radyo Başakşehir’e Konuştu


04 AĞUSTOS 2020

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal düzeyde düzenlenen fuarda, Üniversitemiz dijital ortamda tanıtılacak ve tercih yapacak olan öğrencilerin soruları cevaplanacak. Pandemi süreci etkilerini en aza indirmek için düzenlenen fuarda farklı bölümlerden temsilcilerimiz öğrencilerle buluşup, Üniversitemizin bölümleri ve imkanlarıyla ilgili bilgi verecekler. 200 üniversitenin katılacağı fuar 4-7 Ağustos arası gerçekleşecek. 
Üniversitemiz standına aşağıda verilen linkten ulaşmak mümkündür:
https://sanalfuar.yok.gov.tr/stand/118

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Radyo Başakşehir’de yayınlanan “Tercih Meselesi” programına konuk oldu. Üniversitemiz akademik ve fiziki yapısından bahseden Rektörümüz, her türlü imkâna sahip olduğumuzu belirtti. Rektörümüz, bu yıl öğrenci almaya başlayacak olan diğer bir bölümümüz olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü tercih edip kayıt yaptıran ve puan sıralamasına göre ilk 20 içinde yer alan öğrencilere, Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı tarafından başarı şartlarını devam ettirmeleri halinde 4 yıl boyunca aylık 400 TL burs verileceğinin müjdesini verdi. 

“Yerelimizden kopmadan uluslararası çalışmalarımızı sürdürmekteyiz”

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen proje ve kurs programlarından bahseden Rektörümüz, Ardahan’ın ihtiyaçları doğrultusunda adımlar atıldığını söyledi. Rektörümüz, Planetaryum (gezegenevi) Projemiz ile Ardahan ve bölge öğrencilerinin bilimsel ufkunu açma gayreti içinde olduğumuzu söyledi. Gerçekleştirdiğimiz kongreler, ulusal ve uluslararası sempozyum ve konferanslarımız kapsamında, son 4 yılda Üniversitemizde 600’den fazla bilim insanını ağırladığımızı belirten Rektörümüz, öğrencilerimizin bu bilim insanları ile tanışmaları ve iletişim halinde olmalarının gayreti içinde olduğumuzu söyledi. Rektörümüz, akademik ve bilimsel ilerleyişimizin yanı sıra öğrencilerimizin kampüs alanında verimli ve keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak projelere de imza atmaya devam ettiğimizi belirtti. Rektörümüz, Eylül ayında faaliyete geçecek olan Spor Kompleksi ve Öğrenci Yaşam Merkezi’mizle ilgili olarak, öğrencilerimize birçok sosyal ve kültürel alanda etkinlik imkanı sağlayacağını söyledi.