Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Toplantı Gerçekleştirdi 

 

24 TEMMUZ 2020

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, daha önceden başlayan ve devam eden bilgilendirme toplantıları çerçevesinde bu defa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir araya geldi. Yenisey Konukevi’nde düzenlenen değerlendirme toplantısına; Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Alemdar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu, İlimiz Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Genel Sekreterimiz Öğr. Gör. Kubilay Aras, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Havva Vanlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akın Koç ile Ardahan’da görev yapan lise müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı. Kahvaltıyla başlayan program Rektörümüzün sunumuyla devam etti. Rektörümüz, sunumunda Üniversitemizin akademik ve fiziki durumu ile tamamlanmış ve devam eden projelerimiz hakkında bilgiler verdi. Rektörümüz sunumunda şu sözlere yer verdi: “Ardahan Üniversitesi Rektörü olarak 4 yıldır Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi için çalışıyoruz. Üniversitemiz ve bölgemizin kalkınması için çok ciddi bir gayret içindeyiz. Şehrimizin gelişimine katkı sunmak amacıyla projeleri hayata geçiriyoruz. Şehrimizin ve Üniversitemizin birlikte ilerlemesini amaçlıyoruz. Bu noktada Üniversitemiz ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığında yürüttüğümüz çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Ardahan Üniversitesi, burada öğrenim gören öğrencilerimiz için her türlü imkânı bulabilecekleri yanı başlarındaki bir Üniversitedir.”

“Son 4 yıl içinde 29 yeni bölüm açtık.”

Rektörümüz konuşmasının devamında Üniversitemizde bu yıl açılan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden bahsederek, bu fakültenin ileride tıp fakültemizin açılmasına bir zemin hazırladığını belirtti. Yeni açılan bir diğer bölümümüz olan Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin güçlü akademik kadrosu hakkında bilgi veren Rektörümüz, bu bölümü tercih eden ve kayıt yaptıran, puan sıralamasına göre ilk 20 öğrenciye 4 yıl boyunca, Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı tarafından ayda 400 TL burs verileceğinin müjdesini verdi. Üniversitemize değer katacak olan fakülte ve bölümlerle büyüme gayreti içinde olduğumuzu belirten Rektörümüz, gelecek yıl için de bilgisayar mühendisliği bölümünün aktif hale gelmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi. Rektörümüz, Üniversitemizdeki ön lisans programlarının niteliğine vurgu yaparak, öğrencilerin bu bölümlerden mezun olduğunda istihdam konusunda sorun yaşamayacaklarını ve isterlerse dikey geçiş sınavı ile lisans programlarında öğrenimlerine devam edebileceklerini söyledi.

Ardahan Üniversitesi’ni tercih edecek olan öğrencilerin yurt sorunu yaşamayacaklarının altını çizen Rektörümüz, öğrencilerin konforu için her türlü imkânın sağlandığını ifade etti. Akademik kadromuz hakkında bilgi veren Rektörümüz, açılan yeni yüksek lisans ve doktora programlarında alanlarında uzman akademisyenlerin bulunduğunu söyledi. Yakın zamanda hayata geçecek olan projelerimiz hakkında konuşan Rektörümüz şu sözlere yer verdi: “Eylül ayında faaliyete girecek olan Spor Kompleksi ve Öğrenci Yaşam Merkezi’miz öğrencilerimize içinde kafeterya, bowling salonu, yüzme havuzu, sinema salonu, buz pateni, fitness salonu gibi birçok farklı sosyal ortam sunacaktır. Ekim ayında faaliyete başlayacak olan Planetaryum (gezegenevi) projemiz, çocuklarımızın ufkunun açılmasında çok önemli bir motivasyon olacaktır. Yakın zamanda yayına başlayacak olan Üniversitemizin radyo kanalı için de çalışmalarımız başlamış bulunmaktadır.  Böylece hem Ardahan’ın bir radyo frekansı olacak hem de öğrencilerimizle daha fazla iletişim kurmuş olacağız.” Rektörümüz konuşmasını bitirirken, akademisyenler ve öğretmenlerin ortak gayretleri ile güzel işler başarılacağını vurguladı.

Daha sonra söz hakkı alan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Böyle bir toplantı düzenlediği için Rektörümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimizin bildiği üzere eğitimin en önemli iki faktörü, üniversiteler ve milli eğitimdir. Bu kurumların iş birliği son derece önemlidir. Bu tür çalışmaların yoğunlaştırılarak ve istişareye dayalı olarak devam etmesi gerekiyor. Bu anlamda verdiği kıymetli bilgilerden dolayı Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Bu kapsamlı sunumdan sonra Üniversitemizin birçok alanda hızlı ve sağlıklı bir şekilde ilerlediğini gördük. Hep birlikte Üniversitemizi daha da üst düzeye taşımak için çalışacağız.”

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu da Rektörümüze sunumu için teşekkürlerini sunduktan sonra, Üniversitemizin dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve son derece gelişmiş, yeni teknolojilerle kurulmuş bir Üniversite olduğunu belirtti. Bölge halkının eğitime verdiği öneme vurgu yapan Prof. Dr. Kurtişoğlu, Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin başarılı işlere imza atacağını söyledi.

Toplantı sonrası, konuklara Üniversitemiz gezdirildi. Program öğle yemeği yenilmesi ve Rektörümüz tarafından konuklara hediye takdim edilmesi ile son buldu.