Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Üniversitemizde Koronavirüse Karşı İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

 

 01 NİSAN 2020

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi-nin, Koronavirüs (COV1D-19) salgınının ülkemizdeki yayılımını sınırlandırmak amacıyla çeşit-li kararlar almasının ardından Üniversitemizde de önlemler artırıldı.
Türkiye’de görülen ilk Koronavirüs vakasının tespit edildiğinin açıklanmasının ardından Üni-versitemizde bir eylem planı hazırlayarak uygulamaya başladı. Bu kapsamda; üniversite yerleş-kelerindeki fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ile lojmanlar, otobüs durakları, güvenlik noktaları, kütüphaneler, okuma salonları, yemekhaneler, sosyal ve kültürel alanlar ile spor tesisleri ve personel servislerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor.

Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) dolayısıyla eğitime ara verilmesinin ardından Üniversitemizde yapılan dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında; ilçelerde bulunan meslek yüksekokulları, yerleşkemizde bulunan enstitü, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulları, yurtlar, idari birimler ile ortak kullanım alanları Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan ürünler kullanılarak dezenfekte edildi.