Rektörümüz TV8 İnt’e Konuştu

24 ŞUBAT 2020

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, TV8 İnt’de yayınlanan “Ekonomi Dünyası” Programı için röportaj verdi. Rektörümüz röportaja, Ardahan’ımız hakkında bilgi vererek başladı ve Üniversitemiz hakkında gelen soruları yanıtladı. Rektörümüz, Üniversitemiz ile ilgili bilgi verirken şu noktalara değindi: “Üniversite olarak bünyemizi genişletirken, yeni açtığımız bölümlerin doğrudan istihdam sağlıyor olmalarına dikkat ediyoruz. Öğrencilerimizin eğitimleri kadar sosyal aktivitelerini de gözetiyor ve bu doğrultuda başlatmış olduğumuz, içerisinde birçok spor faaliyetine imkân sunan ve sosyal mekânları barındıran Spor ve Yaşam Kompleksimizin bu sene tamamlanmasını plânlıyoruz. Üniversitemizin yanı sıra Ardahan’ımızın gelişimi için de çalışmalarda bulunmaktayız. Bu bağlamda kurmuş olduğumuz Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı ile Ardahan’ımıza ihtiyacı olan ilkokul, ortaokul ve lise kolejinin kurulması için çalışmalarda bulunmaktayız. Yine Ardahan’ın tarihi ve kültürel değerlerini öne çıkarmak için düzenlediğimiz, Üniversitemizin en kapsamlı etkinliği olan, Mitoloji Sempozyumu’nu, dünyadan ve ülkemizden katılan değerli akademisyenlerle gerçekleştirdik. Üniversitemiz için birçok proje üzerinde çalışmaktayız, bunlardan biri de öğrencilerimizin doğayı, evreni, uzayı daha iyi anlaması için planetaryum salonu kurmaktır. Doğal güzellikleri ve sakinliğiyle öne çıkan Ardahan’ımıza gelen öğrenciler, bu coğrafyayı çok seveceklerinden şüphe etmesinler.”