ARÜ Ailesi Veda Yemeğinde Buluştu

13 ŞUBAT 2020

Üniversitemiz tarafından, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan için veda yemeği düzenlendi. Yenisey Konukevi’nde düzenlenen yemeğe; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kılıç, Genel Sekreter Hadi Gergit, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Mermer, daire başkanları ile akademik ve idari personelimiz katıldı. Yemeğin ardından, Prof. Dr. Şakir Aydoğan Hocamız için hazırlanan anı videosu gösterime sunuldu. Video gösteriminin ardından Rektörümüz gerçekleştirdiği konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün toplanma sebebimiz veda olsa da aslında bu bir veda değil. Göz açıp kapayıncaya kadar üç yılımız geçti. Bu süreç içinde acı kaybımız olan, Üniversitemizin değerli hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Arzu Kılıç’ a Allah’tan rahmet diliyorum. Prof. Dr. Şakir Bey’e Üniversitemize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Prof. Dr. Şakir Bey üç yıl boyunca alnının akıyla, alnının terini silerek dolu dolu bir üç yıl yaşadı. Prof. Dr. Şakir Bey’e Üniversitemiz adına başarılar diliyorum. Halefi Prof. Dr. Şeref Bey’e de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Katılan herkese teşekkür ediyor, iyi akşamlar diliyorum.” Prof. Dr. Şakir Aydoğan Hocamız Rektörümüz ardından duygularını ifade etmek üzere söz alarak şunları kaydetti: “Sayın Rektörüm, Sayın Değerli Hanımefendi, Sayın Rektör Yardımcımız, Üniversitemizin çok kıymetli akademik-idari personeli ve kıymetli misafirler hepinize afiyet olsun. Böylesine duygulu bir akşamda  bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Yaklaşık üç yıldır burada siz değerli dostlarımızla birlikte üniversitemiz adına, memleketimiz adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kıymetli Hocamla birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum. Fiziken buradan ayrılıyoruz ama Ardahan Üniversitesi benim ikinci üniversitem oldu. Sizler için de Erzurum’da bir kardeşiniz olarak, orada bir dostunuzun olduğunu bilmenizi istiyorum. Üç yıl boyunca işlerini gönülden yaparak bizleri ağırlayan Yenisey Konukevi ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz de eğer Ardahan Üniversitesi’nde hoş bir sada bıraktıysak ne mutlu bize. Zahmet edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin”. Daha sonra Prof. Dr. Şakir Aydoğan Hocamıza Üniversitemiz adına teşekkür plâketi sunuldu. Duygularını ifade etmek üzere konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kılıç şu sözlere yer verdi: “Şakir Hocam bizim için çok değerli, üç yıl boyunca çok uyumlu çalıştık, çok mütevazı, kibar, anlayışlı, sabırlı bir hocamız. Bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diliyorum” dedi. Genel Sekreter Hadi Gergit ise şu sözlere yer vermiştir: “Şakir Hocama emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum ve bundan sonraki hayatında mutluluklar, başarılar diliyorum.”  Akademik ve idari personelimizin konuşmalarının ardından veda yemeği toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Ardahan Üniversitesi olarak Prof. Dr. Şakir Aydoğan Hocamıza bundan sonraki görev yerinde başarılar diliyoruz.