Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Proje Ofisimiz, “Kamu-Üniversite Proje Tarama Toplantıları” Düzenleyecek

 

 24 OCAK 2020

 

ARÜ Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Ekibi, Üniversite-Kamu-STK etkileşiminin sağlanması, yeni kurulan proje ofisimiz hakkında bilgi vermek ve İlimizin üniversiteden beklentilerini öğrenmek amacıyla ziyaretlerde bulundu. Koordinatör Doç. Dr. Mehmet Arslan, Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Kutay Üstün, Doç. Dr. Talha Murathan ve Öğretim Gör. Melike Yıldız’dan oluşan ekip; başta Ardahan Valisi Mustafa Masatlı,  Vali Yardımcıları Salih Kalkan, Mehmet Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Demir, bakanlık il müdürleri, bakanlıklara bağlı proje ile ilgili kurumlar ve STK’lar ziyaret edildi. Merkezin dışında Ardahan’a bağlı ilçelere gidilerek; Damal, Çıldır, Posof ve Hanak Kaymakamları ve Belediye Başkanlarıyla da görüşmeler yapıldı.

Şehrin, Üniversite proje ofisinden beklentileri ve Ardahan ilinin kültürel, ekonomik, sosyal potansiyeli hakkında istişarelerde bulunularak eldeki mali ve insan kaynakları doğrultusunda yapılabilecek projeler hakkında fikir alış-verişinde bulunuldu ve Üniversitemizde düzenlenecek Kamu-Üniversite Proje Tarama Toplantılarına il protokolü davet edildi.

 Kamu-Üniversite Proje Tarama Toplantıları, Üniversite-Kamu-STK kurum yetkililerinin katılımlarıyla düzenli olarak gerçekleştirilecek ve bu sayede bir proje havuzu oluşturulacak. Bu toplantılar ile Ardahan ili için sürdürülebilir, sosyal ve ekonomik katma değeri olan, istihdamı arttırmaya yönelik projelerin ortaya çıkması ve bu projelerin hayata geçirilebilmesi amaçlanmaktadır.

Kamu-Üniversite Proje Tarama Toplantıları’nın ilki 05 Şubat 2020 tarihinde Ardahan Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Merkezinde (ARÜSEM) gerçekleştirilecek.