Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Anadolu Epi-paleolitiği ve İlk Mimari Unsurlar Konferansı Düzenlendi

 

16 OCAK 2020 

 

Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü tarafından, “Anadolu Epi-paleolitiği ve İlk Mimari Unsurlar” Konferansı düzenlendi. Nazım Hikmet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa davetli konuşmacı olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Doç. Dr. Cevdet Merih Erek katıldı.

Konferans öncesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkay Dinçer tarafından Arkeoloji Bölümünün 2019 Faaliyet Raporu ile tarihsel gelişimi anlatıldı.

Doç. Dr. Cevdet Merih Erek 

“Anadolu Epi-paleolitiği ve İlk Mimari Unsurlar” başlıklı sunumunda; Direkli Mağarası kazıları, Levant’ın prehistorik kültürlerinin Anadolu’daki yayılım izlerini araştırmayı ve kültürel bir kronolojiyi tanımlamayı hedeflemiştir. Gerçekleştirilen yüzey araştırmalarında Alt, Orta, Geç Üst ve Epi-paleolitik kültürel bulguları elde edilmiştir. Direkli Mağarası ise Anadolu’nun son avcı toplayıcılarının yaşamlarına dair stratigrafik buluntularıyla Epi-paleolitik dönem Anadolu kronolojisine katkılarda bulunmuştur. Bunun yanı sıra Direkli Mağarası’nın Güneybatı Asya ekolojik nişi içindeki kültürel konumunu belirlemek de mümkün olmuştur diyerek devam etti ardından Doç. Dr. Erek “Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığına, Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkay Dinçer’e ve öğretim üyelerine teşekkür ederek, ülkemizin bu değerli topraklarına kurulmuş üniversitesi vasıtasıyla Ardahan İli’ni görme şansına ulaştığım için büyük bir mutluluk duymaktayım, Arkeoloji bilimine değer veren Ardahan Üniversitesi’nin tüm emektar akademisyenlerine ve idari personeline teşekkür etmek bir minnet borcudur” diyerek sunumunu bitirdikten sonra akademisyenler ve öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Konferans, Doç. Dr. Cevdet Merih Erek’e teşekkür belgesi takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.