Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Konferanslar Serisi

10 OCAK 2020

Üniversitemiz İnsani bilimler ve Edebiyat Fakültesi Nazım Hikmet salonunda dün gerçekleşen konferansa lisans, lisansüstü öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı.Konferansın takdimini gerçekleştiren lisansüstü enstitü müdürü Doç. Dr. Berkay Dinçer, programların sürekli hale geleceğini ve Üniversitemize gelen kıymetli hocalarımızdan elden geldiğince istifade edileceğini bildirdi. Davetli konuşmacı Prof. Dr. Ağca öncesinde kürsüye çıkan ve konuğun çalışmaları hakkında tanıtıcı bilgiler veren Türk dili ve edebiyatı bölüm başkanı Prof. Dr. Ceval Kaya’nın ardından konuşma yapan Prof. Dr. Ağca, Oğuz Kağan Destanının Türkoloji’deki önemi ve destan hakkındaki çalışmaların tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Oğuz Kağan Destanı ile ilgili kitabındaki birtakım noktalara değinen Prof. Dr. Ağca, destan metninin okunması ve üzerindeki çalışmalar ile ilgili kimi zorlukları ve müdahalelerinden bahsettikten sonra dinleyicilerin sorularına cevaplar verdi. Konuğa takdim edilen hediyenin ardından program sona erdi.