Yedinci Kıta Geleceğe Övgü Sanat Sergisi

9 OCAK 2020

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Çevik Atölyesi Çağdaş Sanat Uygulamaları Sergisi’nin açılışı dün Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu Fuaye Alanında gerçekleştirildi. Açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser, Rektör Yardımcımız Şakir Aydoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Hayhan Zorba, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, Akademik-İdari personel ve öğrenciler katıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından sergiyi gezen konuklar çağdaş sanat uygulamaları hakkında bilgi edindi.

Yedinci Kıta: Geleceğe Övgü sergisi insan faaliyetleriyle şekillenen jeolojik çağda, küresel ısınmayla birlikte en gözle görülür sonuçlarından biri olan Pasifik Okyanusu’nun ortasında devasa atık yığınına referans veriyor. İstanbul Bienalinin de konusu olan ve kendi elimizle üretim/tüketim çılgınlığının sonucu giderek yaşanmaz hale gelen dünyamızı anlatıyor. Bu olay, insan atıklarıyla Pasifik okyanusunun ortasında dünyaya yeni bir kıta kazandırıyor. Popüler bilimdeki adıyla "Yedinci Kıta", 3,4 milyon kilometrekare genişliğinde, 7 milyon ton ağırlığındaki bir plastik yığınından meydana geliyor. Güzel Sanatlar Fakültemiz, resim bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Semra Çevik Atölyesi dördüncü sınıf öğrencileri bu atıkların insan ve diğer canlıların sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden yola çıkarak; düzenleme (Enstelasyon), video art ve karışık teknik çalışmalarla gençliğin bakış açısı ile yorumladılar. Sergide plastiklerin ve diğer atıkların sanatsal alanlarda değerlendirilmesine dikkat çekilmektedir. Sergi 8-17 Ocak 2020 tarihleri arasında Hoca Ahmet Yesevi Fuaye alanında ziyaretçilere açık olacaktır.