Üniversitemiz Rektörü ve Tarih Topluluğu, “ Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü ”ne Katıldı

6 OCAK 2020

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih Topluluğu, “105. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü”ne katıldı. Ardahan Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nce tahsis edilen iki otobüs ile yola çıkan Topluluk üyelerine, Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Suat Vural tarafından yolculuk sırasında Sarıkamış Harekâtının bilinmesi gereken yönleri anlatıldı. Topluluk üyeleri tarafından şehitlerin ruhuna ithafen okunan  Yasin-i Şerif’in ardından Türk Bayrağı ve Ardahan Üniversitesi Pankartı eşliğinde Allahuekber Dağlarına yürüyüş başladı. Rektörümüz anma yürüyüşünde; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı - Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve bölge üniversite rektörleriyle birlikte yürüdü. Yürüyüş, tören konuşmaları ve Çelikkanatlar Helikopter Gösterisi ile sona erdi.