Hüseyin Nihal Atsız’ı Anma Programı Düzenlendi

20 ARALIK 2019

Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi tarafından mütefekkir ve bilim adamı Hüseyin Nihal Atsız’ı anma programı düzenlendi.  Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Panelde; Prof. Dr. Ceval Kaya, Arş. Gör. Volkan Özkan ve Arş. Gör. Gürhan Çopur birer konuşma gerçekleştirdi.  Prof. Kaya “Atsız ve Dilciliği”, Arş. Gör. Özkan “Atsız ve Tarihçiliği”, Arş. Gör. Çopur ise “Atsız ve Edebiyatçılığı” başlıklı konuşmalarında merhum şairi bütün yönleriyle ele aldı. Konuşmaların ardından şiir dinletisi ile Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Müziği Temel Bilimler Bölümü Öğr. Gör. Yusuf Altun ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.