Nihat Delibalta Göle MYO’da, “Madde Bağımlılığı ve Psikolojik Nedenleri” Konulu Seminer Düzenlendi

19 ARALIK 2019

Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Madde Bağımlılığı ve Psikolojik Nedenleri” konulu seminer, N. D. Göle MYO konferans salonunda gerçekleştirildi. Ardahan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ulaş ŞENTÜRK ve Psikolog Naime DİNÇ tarafından verilen seminere; akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Seminerde; madde bağımlılığının ne olduğu, bağımlılığın olumsuz etkileri, bağımlılık döngüsü, gençlerin madde bağımlılığına nasıl itildiği, alınacak önlemler, bağımlılığın tedavi yolları üzerinde durularak “Alo 191 Hattı” ile gençlerin kendileri veya yakınları için destek alabileceklerine değinildi. Programın soru cevap kısmında özellikle nikotin bağımlılığı üzerinde duruldu. Program, Meslek Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Bora Topal ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülşen Kaya Balcı’nın teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.