Öğrenci Girişimci Adaylarımıza, “Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası” Verildi

17 ARALIK 2019

Üniversitemiz 2019-2020 akademik yılı içerisinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde ve KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği, Girişimcilik Destek Programı kapsamında verilen, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni” yapıldı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mavi Salon’da gerçekleştirilen sertifika törenine: Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı ile Üniversitemiz akademik-idari personeli katıldı. Girişimci adaylarının; iş kurmaları, mevcut işlerini geliştirmeleri ile bilgi birikim ve tecrübelerini arttırmak amacıyla düzenlenmiş olan eğitim 56 saat sürdü. Eğitmenliğini Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Talha Murathan’ın yaptığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde, başarılı olan 108 öğrencimiz girişimcilik sertifikası almaya hak kazandı. Doç. Dr. Murathan, program kapsamında katılımcılara; Girişimcilik ile ilgili temel kavramlar, girişimcilik türleri, kendi işini kurmanın avantajları, girişimcilik örnekleri, iş fikri, fizibilite çalışması, iş planı hazırlama başlıkları altında ayrıntılı eğitimler verildiğini belirtti. Törende kısa bir konuşma gerçekleştiren KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri, gençlerimizin istedikleri meslekleri yapabilmeleri için bu sertifikanın kendilerine yol gösterici olacağına inandıklarını belirtti. KOSGEB’in Türkiye çapında; katma değeri yüksek, yüksek teknolojili firmalara 370 bin, orta teknolojili firmalara 270 bin, düşük teknolojili firmalara ise 170 bin TL hibe verdiğini söyleyen Ramazan Sivri, hibenin maliyetler hesaplandığında yüzde 90 gibi büyük bir bölümünü kapsadığını ifade etti. Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri’ye ve BESYO personeline teşekkür ederek şunları kaydetti: Sertifika almaya hak kazan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Almış olduğunuz sertifikaları sade birer belge olarak görmeyin. Bu belgeyle birlikte kendinizi geliştirin. İş dünyasında tercih edilmek istiyorsanız çok çalışmalısınız. Sadece diploma almakla kalmayın; katma değer yaratmaya çalışın. İş bulmak konusunda şunu söylemek istiyorum: Esnaflar, işletmeciler ve yatırımcılar, iş yapacak eleman bulma sıkıntısı çekerken, gençlerimiz iş bulmakta zorlanıyor. Ortada ciddi bir bariyer var. Sizlere istatistiklere dayanarak bazı bilgiler aktarmak istiyorum: Avrupa’da işe girmek isteyen bir kişi en az 25 başvuru sonrası olumlu sonuç alırken; aynı kişi Türkiye’de 9 veya 10 başvuru sonrası iş bulabiliyor. Verileri incelediğimizde ülkemizde iş bulma oranı Avrupa ülkelerine nazaran üç katı daha fazladır.

Rektörümüz, “Hedefinizi büyük tutun”

Hedefinizi büyük tutun. Hedefi olan, gayreti olan gençlere ihtiyacımız var. Bu ülkenin geleceği siz nasılsanız öyle olacak. Sizler bu dönemde tıpkı birer ağaç gibi; farklı meyveler verebilmesi için aşılanan ağaç gibisiniz. Kendinizi sadece BESYO’cu veya iktisatçı olarak görmeyin. Boş zamanlarınızın kıymetini bilin.  Farklı alanlarda da kendinizi geliştirin. Alanınız dışında fikir üretin, girişimci ruhunuzu geliştirin. Yatırımcı olmak için devlet; sizlere sertifika veriyor, hibe veriyor, alın yapın diyor. Devletimiz size rehberlik ediyor. Sizlere sunulan olanakları, fırsatları lütfen verimli bir şekilde değerlendirin” diyerek sözlerini tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından, öğrencilerimize sertifikaları takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.