Rektörümüz, “5. Uluslararası Gagavuzya Yatırım Forumuna” Davetli Olarak Katıldı

14 KASIM 2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) davetlisi olarak, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçiliği işbirliğinde Gagavuzya’da düzenlenen, “5. Uluslararası Gagavuzya Yatırım Forumuna” katıldı. Rektörümüz, Moldova gezisi kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Gagavuzya Başbakanı İrina Vilah ile biraraya gelen Rektörümüz, Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Nina Petrovici’yle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçisi Halil Gürol Sökmensüeri makamında ziyaret etti. Karşılıklı hediye takdimlerinin ardından Rektörümüz,  Komrat Devlet Üniversitesi’ne ziyarette bulundu. Komrat Devlet Üniversitesi Türkoloji bölümünde okuyan öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz, kendileriyle sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi. Öğrencilere, lisansüstü eğitimleri için Ardahan Üniversitesi’ni tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Rektörümüz, Ardahan Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrenci sayısında üst sıralarda yer aldığını belirtti. Ziyaret sonunda öğrencilere Üniversitemizle ilgili tanıtım broşürü ve çeşitli hediyeler verildi.