Coğrafya Bölümü Kars Platosu ve Tortum Gölü’ne  Arazi Çalışması Düzenledi

2 KASIM 2019

Coğrafya Bölümü, Kars Platosu ve Tortum Gölü’ne arazi çalışması düzenledi. Türkiye Fiziki Coğrafyası dersi kapsamında düzenlenen arazi çalışmasına 40 öğrenci ile Doç. Dr. Serkan Kükrer, Dr. Öğr. Üyesi Berkay Dinçer, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Aykır ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan Dede katıldı. Arazi çalışması için doğal bir laboratuvar niteliği taşıyan Kars Platosu güzergâhında ilk durakta Çamlıdere akarsu depoları, ikinci durakta ise Sarıkamış ormanları değerlendirildi. Sonrasında sırasıyla Karakurt obsidyen yatağı, Aras birikinti konisi, Horasan peribacaları ve Tortum Gölü’nün oluşumu ile ekolojik risk değerlendirmesi üzerine eğitimler gerçekleştirildi. Arazi çalışması ile Coğrafya bölümü öğrencileri teorik olarak öğrendikleri bilgileri yerinde görme ve uygulama yapma şansına erişmiş oldular. Arazi çalışması, desteklerinden dolayı üniversitemiz rektörlüğüne teşekkür edilerek sonlandırıldı.