ARÜSEM’de  “Uzlaştırmacı Eğitimi” Programı Tamamlandı

21 AĞUSTOS 2019

Üniversitemiz ve Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezlerince ortaklaşa düzenlenen “Uzlaştırmacı Eğitimi” programı başarıyla tamamlandı. 5-17 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ardahan Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi  (ARUSEM) binasında gerçekleştirilen eğitime; Ardahan Valiliği, Ardahan Adliyesi, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü, Ardahan İl Jandarma Komutanlığı, Ardahan Üniversitesi, bankalar ve kamu kurum ve kuruluş personelleri başta olmak üzere toplam 60 kişi katıldı. Eğitim süresince kursiyerler; uzlaştırma ve uygulama konularında eğitim gördüler. Uzlaştırma alanında; Onarıcı Adalet Anlayışı, Mağdur-Fail Uzlaştırması, Mağdur Fail Uzlaştırmasının Usulü, Ceza Muhakemesi Hukukunda Uzlaştırmanın Yasal Temeli, Uzlaştırmanın Tanımı ve Esasları, Uzlaştırma Kapsamındaki Suçlar, Soruşturma Aşamasında Uzlaştırmaya Başvurulması ve Uzlaştırma Teklifi konuları, uygulama alanında ise; Uzlaştırma Sürecinde Kendini Tanıma ve Başkalarını Anlama, Uzlaştırma Görüşmelerinde Dinleme Becerileri, Savunucu ve Açık İletişim, Uzlaştırma Sürecinde Tutum ve Tutum Değişimi, Uzlaştırma Görüşmelerinde Sözlü ve Sözsüz İletişim, Müzakere Teknikleri konuları eğitmenler tarafından anlatıldı. Eğitim sonunda programa katılan kursiyerlere katılım belgeleri verildi.