“Uluslararası Ortak Lisans Programları” Kurma Çalışmalarımız Başladı

Üniversitemiz bünyesinde kurulması planlanan “Uluslararası Ortak Lisans Programları”nın ön hazırlık çalışmalarına başlandı. Rusça alanındaki tecrübelerimizi arttırmak için ortak lisans programları kurmayı hedefleyen Üniversitemiz ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü (ODTÜ), Türk-Alman Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Ankara-Rusya Bilim ve Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Enver SHEYKHOV arasında bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Okan AKKIN ve Sistematik Felsefe Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Tonguç SEFEROĞLU öncülüğünde gerçekleşen görüşmelerde; Rus dili hazırlık sınıfının açılması, Rusya devlet üniversitelerinde görev yürüten alanında uzman öğretim elemanlarının Üniversitemizde istihdamı ve Üniversitemiz bünyesinde Türk-Rus İlişkileri Ortak Lisans Programının ve eğitim dili Rusça olan çift diplomalı Turizm Ortak Lisans Programının açılması hususunda görüş alış verişinde bulunuldu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, “Uluslararası Ortak Lisans Programları”nın kurulmasının;  tarihi ve coğrafi konumu itibariyle Türkiye’de özel bir yeri olan Ardahan’ın ve Ardahan Üniversitesi’nin; bilim, kültür ve ekonomi alanlarında kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına yürekten inandığını belirtti. Rektörümüz; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uzun vadede kurulması planlanan Türk-Rus Üniversitesi’nin heyecan verici bir gelişme olduğunu dile getirerek;  Ardahan Üniversitesi’nin, “Uluslararası Ortak Lisans Programları” ile birlikte Türk-Rus Üniversitesi’ni kurma çalışmalarında da önemli bir aktör olacağının altını çizdi.  Ankara-Rusya Bilim ve Kültür Merkezi, Rossotrudniçestvo Fedaral Ajansı Türkiye Cumhuriyeti Temsilcisi Prof. Dr. Enver SHEYKHOV ile yapılan toplantı sonrasında bir haber metni hazırlayarak resmi web sayfasında yayınladı. Söz konusu habere aşağıda vermiş olmuş olduğumuz linke tıklayarak ulaşabilirsiniz: