Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

YÖK Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, Üniversitemize Ön Ziyaret Gerçekleştirdi

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Kalite Kurulu’nun Kurumsal Değerlendirme Süreci kapsamında, Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı Üniversitemize ön ziyaret gerçekleştirdi. Takım Lideri Prof. Dr. Metin Doğan  (Yıldırım Bayazıt Üniversitesi) öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarete; Prof. Dr. Asaf Varol (Fırat Üniversitesi), Prof. Dr. Ayşegül Durak (Ankara Üniversitesi), Prof. Dr. Nazım Elmas ( Giresun Üniversitesi), Prof. Dr. Ali Bilgin (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi) ve Fakülte Sekreteri Mahmut Dal ( Pamukkale Üniversitesi)  katıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ev sahipliğinde YÖKAK Değerlendirme Takımı, Üniversitemiz Kalite Kurulu Üyeleri ile birlikte senato odasında bir toplantı düzenledi. Toplantı, Rektörümüzün Üniversitemiz akademik ve fiziki yapısı ile gerçekleştirilen ve devam eden projeleri içeren sunumuyla başladı.

 

Rektör Biber : “Bu süreci fırsata çevirmek istiyoruz”

 

Rektörümüz, sunumunun ardından kısa bir konuşma gerçekleştirdi. YÖKAK çalışmalarını geçen yıl itibariyle başlattıklarını belirten Rektör Biber şunları kaydetti: “ YÖKAK için çok heyecanlı ve çok hevesliyiz. Biz bu süreci fırsata çevirmek istiyoruz. Ardahan Üniversitesi için sürecin kazanımlarının çok fazla olacağı inancındayız. Tüm Akademik- idari personelimizi ve öğrencilerimizi sürece dâhil etmek istiyoruz. YÖKAK kurumsal aynamız olacaktır. ARÜ olarak bizler bu sürece değerlendirme ve bunun ötesinde denetleme olarak bakıyoruz. Bu doğrultuda Ardahan Üniversitesi’nin YÖK’ün belirlemiş olduğu yüksek standartları karşılaması ve tüm akademik birimlerin “Akredite” olması için yoğun faaliyetler yürütüyoruz. Kurum İçi Değerlendirme Raporumuz, Üniversitemizin gerçek manada hayata geçirebileceği bir rapor niteliğinde olması için çaba gösteriyoruz” dedi.

 

Prof. Dr. Doğan: “Ardahan Üniversitesi Süreci Ciddiyetle Yürütmektedir”

 

Rektörümüzün konuşmasını bitirmesinin ardından, Takım Lideri Prof. Dr. Metin Doğan, Değerlendirme Sürecini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Üniversitemizin bu süreci ciddiyetle yürüttüğünü ifade eden Prof. Doğan sözlerine şöyle devam etti: “ YÖKAK’ın amacı Türkiye’de YÖK’ ün kalitesini, özel de ise Ardahan Üniversitesinin kalitesini arttırmaktır. Asıl ziyaretimizi Temmuz ayı başlarında gerçekleştireceğiz. Doğuda okuyan bir öğrenciyle, batıda okuyan bir öğrenciye eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve kaliteli bir eğitim sunmak için bu süreci yürütüyoruz. Akademik-idari kadrosu ve fiziki altyapısı ile birlikte Ardahan Üniversitesinin bu süreci kısa zamanda tamamlayacağını ve önümüzdeki dönemde sadece ulusal değil uluslararası platformda da büyük kazanımlar elde edeceğine inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı sonrası, kurul üyeleri Üniversitemiz öğrencileriyle görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede akademik ve idari personel yer almadı.