ARÜ’de Engelliler İçin “Erişilebilirlik” Konferansı

13 MAYIS 2019

Üniversitemiz tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda “Erişilebilirlik” konulu konferans gerçekleştirildi. Üniversitemiz akademisyenlerinden Öğr. Gör. Betül Aşçı’nın düzenlediği ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği’nin (EGED) katkı sunduğu konferansa; Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akın Koç, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Program, halk oyunları gösterisi ve ARÜ Engelli Birimi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencilerinin işaret dilinde şarkı söylemesi ile başladı. Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Erişilebilirlik Sorumlusu İbrahim Elibal ile EGED İl Temsilcisi Mücahit İbrahim Öztürk’ün sunumlarıyla devam eden konferansta konuşmacılar; engelli tanımı ve engellilere yaklaşım türlerine ilişkin bilgiler paylaştı. Programın son kısmında ise öğrenciler, engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları anlamak amacıyla tekerlekli sandalye kullanımı sonrası tecrübelerini izleyicilerle paylaştı. Konferans, katılım belgesi takdimiyle sona erdi.