Rektörümüz ve Üniversitemiz Akademisyenleri, “Yükseköğretimde Kalite Yönetimi Çalıştayı”na Katıldı

22 MART 2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Erzurum Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen, “Yükseköğretimde Kalite Yönetimi Çalıştayı”na katıldı. ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz ile birlikte; Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreterimiz Hadi Gergit ile Üniversitemiz akademisyen ve idari personeli katıldı. Çalıştayın ilk toplantısının konusu “Yüksek Öğretimde Kalite ve Akreditasyon” oldu. Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitelerin kalite sistemini yapılandırırken uluslararası gelişmeleri takip etmenin yanı sıra değerlendirme, akreditasyon, kalite ve performanslarının da önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca üniversitelerin, mezunlarına alan bilgisi ve becerisi dışında dijital yetkinlik, karmaşık problem çözme, iletişim becerileri, analitik düşünme ve etik gibi konularda yetkinlik kazandırmaları gerektiğinin altını çizerken disiplinler arası eğitim yaklaşımıyla etkili ve anlamlı öğrenen, ufku geniş dünya vatandaşı olabilecek öğrenciler yetiştirdikleri takdirde hızlı gelişen kompleks dünyaya ayak uydurabileceklerini belirtti. Toplantının ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak eşliğinde Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi (YÜTAM), Mucitpark Bilim ve Fikir Atölyesi’ni ve ETÜ Kristal Girişimcilik Atölyesi’ni gezerek burada yapılan faaliyetler hakkında bilgi edindi.