Üniversitemiz Baharın Gelişini Coşkuyla Kutladı

20 MART 2019

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı, Üniversitemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Üniversitemiz Âşık Şenlik Meydanında gerçekleştirilen kutlama etkinliklerine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Vali Yardımcıları Salih Kalkan ve Mehmet Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, il protokol üyeleri, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Tamilla Aliyeva yaptı. Doç. Dr. Aliyeva’nın konuşmasının ardından kürsüye Rektörümüz teşrif etti. Rektörümüz konuşmasına öğrencilerimizin, personelimizin ve tüm Ardahan halkının Nevruz Bayramını kutlayarak başladı ve şunları ekledi: “Ardahan, eşsiz doğanın içerisinde benzersiz bir manzaranın hâkim olduğu; havasıyla, suyuyla, toprağıyla, insanıyla, yaşamaya en elverişli nadide şehirlerimizden birisidir. Bu güzel memlekette, bu güzel günün, kardeşliğin tadını çıkarın” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından kutlamalar, sandalye kapma yarışıyla başladı.  Çuvalla yürüme, yumurta taşıma, halat çekme yarışları ve halaylar eşliğinde etkinlik devam etti. Yarışmaların ardından, Rektörümüz, il protokolü ve akademisyenler tarafından nevruz ateşi yakıldı ve temsili olarak örs üzerinde demir dövüldü. Demir dövme töreninden sonra dağıtılan yumurtalar davetliler tarafından tokuşturuldu. Etkinlik, Türkmen pilavı ikram edilmesiyle sona erdi.