Dünyaca Ünlü Kırgız Yazar Aytmatov, Üniversitemizde Anıldı

27 ARALIK 2018

Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatlar Bölümü tarafından, bilimsel ve kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen, “Doğumunun 90. Yıldönümünde Cengiz Aytmatov” başlıklı panelde, ünlü yazar Aytamatov’u andık. İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen panele; Üniversitemiz akademik-idari personeli ile öğrenciler katıldı. Program, 12 Aralık 1928’de Kırgızistan’da doğan ve 10 Haziran 2008’de Almanya’da hayatını kaybeden ünlü edebiyatçı, gazeteci ve siyasetçi Cengiz Aytmatov’un hayat hikâyesini anlatan video gösterimi ile başladı. Video gösteriminin ardından, Üniversitemiz akademisyenlerinden; Dr. Öğr. Üyesi Chinara Sasykulova, Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Moldalieva Orozobayev, Prof. Dr. Ayabek Bainiyazov ile Dr. Öğr. Üyesi Mayrambek Orozobayev, Türk dünyasının ortak değeri olan Cengiz Aytmatov’un eserlerine ve edebiyat dünyasına evrensel anlamda yaptığı katkılara ilişkin birer konuşma gerçekleştirdi. Panel, katılımcılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.