TÜSF Basketbol Turnuvası Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı

11 ARALIK 2018

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Basketbol Turnuvası, Üniversitemiz Spor Salonu’nda düzenlenen törenle start aldı. Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen açılış törenine; Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Ardahan İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, TÜSF temsilcisi Semahattin Yildiz,  kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu temsilcisi Öğr. Üyesi Münir Kurudirek açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından kürsüye teşrif eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, turnuvaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, bütün takımlara başarılar diledi. Ardahan Valisi Mehmet Emin bilmez yaptığı konuşmada; sporun gençleri kaynaştırma noktasında çok önemli bir rol oynadığını belirtti ve bu tür sportif aktivitelerin Ardahan ilimizde ve Ardahan Üniversitesi’nde sürekli olarak tekrarlanmasını istedi.  TÜSF Basketbol turnuvasına bu yıl Üniversitemiz basketbol takımı ile birlikte, Avrasya, Batman, Dicle, Erzincan, İnönü ve Ordu Üniversitelerinin basketbol takımları katıldı. Bay ve bayan 2 kategoride, 5 gün sürecek olan turnuva, 14 Aralık Cuma günü oynanacak olan final maçıyla sona erecek.