İslam İktisadı ve Finansı Seminerler Dizisi Başladı

01 KASIM 2018

Üniversitemiz İslam İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, “İslam İktisadı ve Finansı Seminerler Dizisi” konferansının ilki bugün gerçekleştirildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreter Hadi Gergit, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Orkun Oral’ın oturum başkanlığını yaptığı konferansta, Dr. Öğr. Üyesi Reşat Ahmet Ağaoğlu ile Dr. Öğr. Üyesi Ali Yıldırım konuşmacı olarak katıldılar. “Hz. Peygamberin İstihdam Politikaları” konusunda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Ağaoğlu, istihdam kelimesinin Arapça kökenli olduğunu ve günümüzdeki anlamının, “ bir görevde, bir işte kullanma” olduğunu belirtti. Peygamber Efendimizin; eğitim-öğretim, idari, askeri, ticari ve sosyal alanlarda uyguladığı istihdam politikalarına değinen Ağaoğlu, Hz. Peygamberin istihdam ilkelerinin; istişare, mesleki temsiliyet ve mesleki ehliyet olduğunu ifade etti. “İslam Toplumunda Hizmetkâr Liderin Rolü” konusunda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım,  hizmetkâr liderde olması gereken özellikleri; başarıyı başkalarına atfedebilmek, inisiyatif ve öngörü sahibi olabilmek, hataları kabul etmek ve empati kurabilmek olarak sıraladı. Program sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, konuşmacılara teşekkür belgesi takdiminde bulundu.