Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Başladı

13.09.2018

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı aday öğrenciler için yapılacak olan özel yetenek sınavı 10 Eylül 2018 tarihi itibariyle başladı. 2018 yılında yapılan TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavında, puan türüne bakılmaksızın en az 150 ve üzeri puan alan Lise, Güzel Sanatlar Liselerinin ilgili bölümlerinden mezun ve dengi okul mezunlarının başvuru yaptığı sınavda; Resim Bölümü için 30, Türk Müziği Temel Bilimler Bölümü için 30 olmak üzere toplam 60 öğrencinin alınacağı belirtildi. Resim bölümü özel yetenek sınavının; desen sınavı, imgesel tasarım sınavı ve mülakat sınavı olmak üzere 3 aşamada yapıldığı ifade edildi. Türk Müziği Temel Bilimler özel yetenek sınavının ise; İşitme Sınavı (müzik algı hassasiyeti, tonal ve makamsal ezgi ve ritim hafızası) ve Enstrüman (icra beceresi) sınavından oluştuğu ifade edildi. Yaklaşık 300 aday öğrencinin başvuru yaptığı özel yetenek sınavının, 17 Eylül 2018 tarihinde tamamlanacağı bilgisi aktarıldı.