04 Nisan 2018

Dr. Öğr. Üyesi Arlı,  Sanat ve Doğayı Buluşturdu

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Sıdıka Arlı, kadın ve Ardahan temalı ilk kişisel sergisini Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu Fuaye alanında dün gerçekleştirdi. Akrilik ve karışık teknik kullanılarak oluşturulan eserlerin yer aldığı sergiye Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Üniversite Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Hiroşima Devlet Üniversitesi adına Üniversitemize ziyaret gerçekleştiren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hirato Namba, Üniversitemiz akademik-idari personelleri ve öğrencilerimiz katıldı. Sergi hakkında değerlendirmelerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Arlı, sergide yer alan eserlerin bir bölümünün atık malzemelerden ve doğadan faydalanılarak oluşturulduğu bilgisini verdi. Sergide yer alan eserlerin çerçevelerinde kurumuş ağaç dalları kullanan Arlı, doğa ve sanatın iç içe olduğu serginin 13 Nisan 2018 tarihine kadar fuaye alanında sergileneceğini ifade etti.  Konukların eserleri incelemesinin ardından serginin ilk günü hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.