Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

10 Ağustos 2017

ARÜ BESYO Sınavları Sona Erdi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavı, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademisyenleri tarafından hazırlanan sınav parkuruyla, 1-4 Ağustos 2017 tarihleri arasında Ardahan Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, sınavın ilk gününde  Ardahan Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’na ziyarette bulundu. Komisyon üyeleriyle kısa bir sohbetin ardından sınav parkurunu inceleyen Rektörümüz, öğrencilere başarı temennisinde bulunarak salondan ayrıldı.

Ülkemizin farklı illerinden, 395 erkek, 121 bayan olmak üzere toplam 516 aday öğrencinin, Üniversitemiz Spor Yöneticiliği Bölümü ve Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği bölümleri için ter döktüğü sınav şeffaflık ilkesi doğrultusunda sona erdi. ARÜ BESYO Müdürlüğünce oluşturulan sınav komisyonunda görevli akademisyenler, sınav parkuruna kurulan elektronik sistemle aday öğrencilerin parkur derecelerinin net ve doğru olarak hesaplanmasını sağladı. Kamera sistemiyle de kayıt altına alınan sınav, hiçbir aksaklığa mahal verilmeden spor salonunun dışına kurulan TV ünitesiyle sıra bekleyen diğer öğrenci adayları ve aileleri tarafından da büyük bir heyecanla anlık olarak takip edildi. Sınavın ardından, adayların parkur dereceleri, Ortaöğretim puanları, Yüksek Öğretime Geçiş puanları ve spor puanları değerlendirilerek elde edilen sonuçla 120 öğrenci Üniversitemiz öğrencisi olmaya hak kazandı.

Bu vesileyle Üniversitemizde eğitim hakkı kazanan bütün öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, her birini ayrı ayrı tebrik ediyoruz.