Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

Pedagojik Formasyon Eğitimi Başvuruları Hakkında

Duyuru Tarihi : 21 Şubat 2023

2022 - 2023 Akademik yılı bahar yarıyılından itibaren aşağıda yer alan programların 4. Sınıf öğrencilerine Pedagojik Formasyon Eğitimi verilecektir.

İlgili dersler Üniversitemizde Eğitim Fakültesi/Eğitim Bilimleri Bölümü olmaması nedeniyle bahar dönemi için Atatürk Üniversitesi aracılığı ile online olarak okutulacaktır.

Pedagojik Formasyon Eğitimine başvurmak isteyen 4. Sınıf öğrencilerinin taleplerini (iletişim numarası, program/bölüm adı, öğrenci numarası/T.C. Kimlik No.) 02.03.2023 mesai bitimine kadar ogrenci adresine e-posta olarak göndermeleri durumunda formasyon ders atamaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Verilecek Bölümler
 
İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

  • Spor Yöneticiliği

 
 
NOT: Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulama İlkelerinin 4. Maddesinde “Yükseköğretim Kurumlarındaki Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar uyarınca her programdaki her yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’u uzaktan öğretimle verilebilmektedir. Bu kapsamda ilgili dönemde seçmeli ders olarak açılacak olan pedagojik formasyon derslerinden (özel öğretim yöntemleri ve öğretmenlik uygulaması dersi gibi uygulamalı dersler hariç) hangilerinin uzaktan eğitim/yüz yüze verileceğine Pedagojik Formasyon Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından karar verilebilir” hükmünde geçen derslerin %30’nun uzaktan eğitim ile verileceği uygulaması, Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle tüm teorik dersler için uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için geçerli değildir.
 
Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulama İlkeleri için Tıklayınız...