Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi’nin 2022 Aralık Sayısı Yayınlandı

Duyuru Tarihi : 08 Aralık 2022

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından çıkarılan uluslararası hakemli dergi olma özelliği taşıyan Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi (ARÜ İİBFD)’nin 2022 Aralık sayısı (Cilt: 4 Sayı: 2) içerisindeki 9 araştırma ve 1 derleme olmak üzere 10 makale ile yayınlanmıştır.

ARÜ İİBFD, derginin kapsamına giren alanlarda özgün içerikli ve nitelikli akademik çalışmaların (nitel, nicel, derleme, vd.) dergi politikası kapsamında gerekli süreçlerden (kör hakemlik, benzerlik, dil bilgisi, son okuma vb.) geçerek yayınlanmasını ve ulusal/uluslararası sosyal bilimler alan yazınına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede ARÜ İİBFD’de, Türkçe ya da İngilizce olarak yazılan ve gerekli hakem sürecinden geçen bilimsel çalışmalar DergiPark sistemi içerisinde yılda iki kez (Haziran ve Aralık) yayınlanmaktadır. ARÜ İİBFD; belirlediği amaç kapsamında İşletme, İktisat, Ekonometri, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Maliye, Dış Ticaret, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler, Lojistik, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Sosyal Hizmetler bilim alanlarında daha önce yayınlanmamış veya değerlendirme sürecine girmemiş kuramsal, uygulamalı, alanında klasikleşmiş makale çevirileri ile kitap tanıtımları türündeki akademik çalışmalara yer vermektedir.

Bugüne kadar 15 binin üzerinde gösterilme sayısı ile 30 bine yakın indirilme sayısına ulaşmış olan ARÜ İİBFD, yayın sürecine başladığından itibaren EBSCO başta olmak üzere, DRJI, ASOS İndeks, Cosmos, İdeal Online, SIS gibi çeşitli ulusal ve uluslararası prestijli indekslerde taranmaktadır. Derginin hali hazırda, Türkiye’nin ilk ve denetimli veri tabanı olan TR Dizin izleme süreci devam etmektedir. Derginin son iki yıldaki dört sayısında Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve kurumlarından araştırmacıların/akademisyenlerin nitelikli, alana katkı sunan ve yaklaşık 100 farklı hakemin değerlendirmesinden geçen 41 çalışma yer almıştır. 

ARÜ İİBFD’nin 2023 Haziran (Cilt: 5 Sayı: 1) sayısı için makale kabulüne devam edilmektedir. Dergiye çalışma göndermek ve dergi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için Tıklayınız...