ARÜ'den Duyurular

Mezuniyet Töreni 2022

Duyuru Tarihi : 04 Temmuz 2022

Üniversitemizde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Âşık Şenlik Meydanı’nda düzenlenen törene; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekterimiz Kubilay Aras, dekanlar, bölüm başkanları, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşması yapan Rektör Yardımcımız: “Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ağabeyinin vefatından dolayı törene katılamadı. Merhuma Allah’tan rahmet, Rektörümüze ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Değerli Mezunlarımız eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.  Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Ardahan Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Kıymetli velilerimiz şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum. Değerli akademisyenlerimiz bu önemli günün en önemli mimarları olarak dört yıl boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de öğrenci ve veliler adına şükranlarımı sunuyorum. Onlara sadece bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz. Sevgili gençler üniversite yıllarını unutmadan hayatınızın başarılarla dolu, bahtınızın açık olmasını diliyorum. Sözlerime son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi. Mezuniyet töreni, Rektör Yardımcımız ve akademisyenlerimiz tarafından bölümlerini birincilikle tamamlayan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesiyle devam etti. Tören sonunda öğrencilerimiz keplerini atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadılar. Mezunlarımız akşam düzenlenen Dilhan Konserinde doyasıya eğlendi.