ARÜ'den Duyurular

Staj Seferbirliği Programı

Duyuru Tarihi : 06 Mayıs 2021

Staj Seferbirliği Programı kapsamında; öğrencilerin değerleme süreci tamamlanmış ve yaklaşık 136 bin öğrencinin yer aldığı stajyer havuzu, 27.04.2021 tarihinde işverenlerin erişimine açılmıştır. Aday havuzu 2021 yılı Aralık ayı sonuna kadar işverenlerin erişimine açık olacak ve öğrenciler bu tarihe kadar staj teklifi almaya devam edecektir. Staj Seferbirliği Programına başvurmuş öğrencilerin Kariyer Kapısı sistemi üzerinden başvuru sonuçlarını kontrol edip gerekli işlemlerin başlatılması gerekmektedir.

Staj Seferbirliği Programı kapsamında staj kabulü alan öğrencilerin sigortaları öğrencinin bölümüne bakılmaksızın üniversitesi tarafından yapılacaktır. Üniversite tarafından yapılacak sigorta giriş işlemlerinin başlatılması için; staja kabul alan öğrencilerin ilgili işverenden “Staja Kabul Belgesi” alması ve bu belge ile birlikte bağlı bulundukları bölüm/program başkanlıkları ile gerekli işlemleri yürütmesi gerekmektedir. Bazı kamu kurumları stajyerlerine tek tek belge vermek yerine "Staj Kabul Belgelerini" ve adaylara ilişkin bilgiler EBYS üzerinden üniversite yönetimleri ile paylaşabilmektedir. Bu durumda belgeler üniversiteye ulaştıktan sonra öğrenciler Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilirler.

Soru ve bilgi için karmer@ardahan.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.