ARÜ'den Duyurular

Yeni Kurumsal Antivirüs Yazılımı Hakkında

Duyuru Tarihi : 12 Kasım 2020

Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından yapılan inceleme, araştırma ve karşılaştırmalı testler sonucu Üniversitemiz bünyesinde COMODO Antivirüs kullanımı tercih edilmiş olup Windows, MacOS ve Linux işletim sistemleri için kurulum dosyaları Üniversitemiz web sayfası E-Servisler bölümüne eklenmiştir. (https://www.ardahan.edu.tr/detay-menu.aspx?id=64)

COMODO Antivirüs uygulamasının ilgili linkten indirilerek kurumsal bilgisayarlara kurulması kesinlikle önerilmektedir.

Kurulum yapılmak istenilen bilgisayarda eğer ESET Antivirüs kurulu ise (12 Aralıkta geçerliliğini yitirecektir) öncelikle Denetim Masası >  Program Özellikleri kısmından kaldırılmalı ve bilgisayar yeniden başlatılmalıdır.

Sonrasında COMODO Antivirüs bilgisayara kurulabilir.

ÖNEMLİ : ESET Antivirüs programı 12 Aralık 2020 tarihinde geçerliliğini yitirecektir.

Kurulum işlemlerinde teknik sorunlar sebebiyle veya yardım amaçlı Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Abdullah ERTÜRK’e ulaşabilirsiniz. (Dahili Tlf: 1264)