Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

2020 Dgs İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Hakkında

Duyuru Tarihi : 09 Ekim 2020

E-KAYIT

2020 DGS ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri tüm programlar için üniversiteye gelmeden E-Devlet şifresiyle internet üzerinden elektronik ortamda 09-13 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. E-kayıt sistemiyle internet üzerinden kayıt yapamayan adaylar 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yerleştikleri programa ait kayıt merkezine gelerek kayıtlarını yaptıracaklardır.

E-KAYIT İŞLEMİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

2020-DGS ile Üniversitemize yerleşen tüm öğrenciler bulundukları yerdeki PTT şubelerine nüfus cüzdanı ile şahsen müracaat ederek “E-Devlet” şifresi almaları gerekmektedir. E-Devlet şifresi alan öğrenciler E-Kayıt işlemi için https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresine girdikten sonra “E-Hizmetler” bölümüne tıklayarak açılan sayfada yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altındaki “Üniversite E-Kayıt” sekmesinden 09-13 Ekim 2020 tarihleri arasında “E-Devlet” şifresiyle kayıt yaptırabilirler.

E-KAYIT YAPAMAYANLARIN KAYIT İŞLEMİ

E-Devlet şifresi ile elektronik kayıt yapamayan Üniversitemize yerleşen öğrenciler lise diploması (diploması hazır olmayanların ise yeni tarihli mezuniyet belgesi), transkript ve ders içerikleri ile 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yerleştikleri program öğrenci işlerine gelerek mesai saatleri içinde (08:00-17:00 arası) kayıtlarını yaptıracaklardır.

ÖNLİSANS PRORAMINDAN MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI

2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kuramlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

E-Devlet üzerinden kayıt yapanlar ve E-Kayıt yapamayarak şahsen Üniversitemize gelerek yeni kayıt olan tüm öğrencilerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında alacakları derslere ait ders kayıtları 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Tüm öğrenciler belirtilen tarih aralığında Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak ilgili döneme ait “ders kayıt” işlemini yapmaları gerekmektedir. Tüm öğrenciler öğrenim süresince zorunlu-seçmeli derslere ait ders kayıt işlemlerini her yarıyıl başlangıcında akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde kendileri yapmak zorundadırlar.

DERS MUAFİYET (İNTİBAK) İŞLEMLERİ

DGS sonucu yerleşerek kayıt yaptıran öğrenciler kayıt tarihi son gününden itibaren 23 Ekim 2020 tarihe kadar kayıt oldukları fakülte/yüksekokul öğrenci işleri bürosuna önlisans eğitimi sırasında aldıkları eş değer dersler için dilekçe ile muafiyet talebinden bulunabilirler. Muafiyet talebi için önlisans programına ait transkript ve transkripte yer alan derslere ait ders içeriklerini dilekçe ekinde vermeleri gerekmektedir. Muafiyet ve intibak işlemi yapılan öğrencilerin ders kayıtları öğrenci işleri tarafından yeniden düzenlenecektir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI (HARÇ) ÖDEME HAKKINDA AÇIKLAMA

Birinci öğretim (Gündüz) öğrencileri katkı payı ödemeden ders kayıtlarını yapabileceklerdir. Ancak Üniversitemize kayıt olmadan önce birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı olan öğrenciler ikinci üniversite olarak

Üniversitemizde birinci öğretim programına kayıt yaptırmaları halinde kayıt oldukları programa ait öğrenci katkı payını kendileri ödemek zorundadır.

İkinci öğretim (Gece) öğrencileri öğrenim ücretini 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında bulundukları il/ilçeden (09 Ekim 2020 tarihinden itibaren) HALK BANKASI İnternet bankacılığı, Şubelerinden veya ATM’lerinden “TC Kimlik numarası ile” ödeyeceklerdir (Ödemeler sadece TC Kimlik No ile yapılmalıdır). Öğrenim ücretini ödemeyen öğrencilerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıtları iptal edileceği için ders ve sınavlara katılamayacak ve öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.

2020 DGS KAYIT VE 2020 DGS MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) yazısına ulaşmak için Tıklayınız

AÇIKLAMALAR!

1)     Kayıt işlemleriniz tamamlandıktan sonra üniversitemizdeki öğreniminiz süresince öğrenci bilgi sistemine giriş için gerekli olan kullanıcı adı; öğrenci numarasıdır şifre; T.C Kimlik numarasıdır. Öğrenci bilgi sistemine www.ardahan.edu.tr adresindeki Öğrenci Bilgi Sistemi sekmesinden giriş yapabilirsiniz.

2)     Öğrenci Numaranızı öğrenmek için Tıklayınız…