ARÜ'den Duyurular

Duyuru Tarihi : 02 Ekim 2020

KAYIT BİLGİLERİ

Kayıt Tarihleri:
Üniversitemizi ek yerleştirme sonucu kazanan adaylar istemeleri halinde E-devlet yardımıyla 5-7 Ekim 2020 tarihleri arasında saat 23:59’a kadar e-kayıt yapabilecekler.

Üniversitemizde yapılacak olan 5 Ekim 2020 tarihinde başlayarak 9 Ekim 2020 saat 17.00’ye kadar kayıtlarda öğrencinin şahsen veya vekalet vereceği kişi tarafından da kayıt yaptırabilir.

E-Devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin şahsen gelerek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

E-kayıt Dokümanına ulaşmak için Tıklayınız…

Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Üniversitemize gelerek kayıt yaptıran öğrenciler de kayıtlarının yapılmasının ardından aktif hale getirileceklerdir.

Öğrenci Numaranızı öğrenmek için Tıklayınız..

Kayıt Adresi: Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ÇAĞRI MERKEZİ : 0 478 211 75 70

ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ

İstenilen Belgeler (Elektronik Kayıt dışında kayıtlanacak olanlardan)

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olamayan Öğrencilerin Durumu

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme ve ya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KAYIT BELGELERİ

Lise diplomasının aslı ve ülkelerindeki T.C.Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ndan onaylı Türkçe örneği,

Lise diplomasının aslı Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren, T.C.Milli Eğitim Bakanlığı ya da ülkelerindeki T.C Büyükelçiliği’nden alınacak denklik belgesi,

Not belgesinin aslı ve ülkelerindeki T.C.Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ndan onaylı Türkçe örneği,

Resmi kimlik ya da pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfanın ülkelerindeki T.C.Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ndan onaylı Türkçe örneği,

ARÜYÖS sınavına denk kabul edilen sınavların onaylı sonuç belgesi

Katkı payının yatırıldığını gösteren banka dekontu. (kayıt sırasında istenir)

Uluslararası geçerliliği olan yabancı dil belgesi ve Türkçe yeterlilik belgesinin ülkelerindeki T.C.Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ndan onaylı örneği, (varsa istenir)

10 adet vesikalık fotoğraf.

TC Kimlik numarası ( Türkiye’de İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından 1 gün içinde temin edilecektir.)

Genel Sağlık Sigortası ( Türkiye’de İl Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 1 gün içinde temin edilecektir.)