Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

Önemli Duyuru: ’’Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’’

Duyuru Tarihi : 10 Ekim 2019

Üniversitemiz ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında"Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi Kapsamında Üniversitelerle Uygulama Protokolü"  imzalanmış olup, söz konusu protokolün   "Tarafların Yükümlülükleri" başlığı altında bulunan;

5. Maddesinde "Üniversiteler 2019-2020 Öğretim Yılı Güz Döneminde "Dijital Okuryazarlık Dersine zorunlu ders olarak lisans programlarında yer verecektir."

6. Maddesinde "Üniversiteler Dijital Dönüşüm Çağında Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme" adlı dersin çevirimiçi olarak  lisans programlarında görev alan tüm öğretim elemanları tarafından alınmasının sağlayacaklar ve üniversitelerinin atama, yükseltme kriterlerini bu çerçevede düzenleyeceklerdir." denilmektedir.

Bu nedenle Lisans Programlarında bulunan tüm Öğrenciler ve öğretim elemanları şu adımları izleyerek derslere erişim sağlamaları gerekmektedir.

Öğretim elemanları

1. https://anadolulms.anadolu.edu.tr/ adresine gidiniz.

2. Ekranda “Diğer” seçeneğini tıklayınız.

3. Açılan ekranda kullanıcı adı ve şifre olarak TC Kimlik numaranızı kullanınız. 

4. Sol menüde “Sertifika Dersleri / Diğer Organizasyonlar” başlığı altında kayıtlı olduğunuz dersi bulabilirsiniz. Dersin adına tıklayınız. 

5. Açılan sayfada ilk olarak sol menüde bulunan “Ders Tanıtımı”, “Sıkça Sorulan Sorular” ve “Giriş” başlıklarını dikkatle inceleyiniz. 

6. Ders içeriklerini çalışmaya başlamadan önce dersin yapısını anlamanız amacı ile hafta içeriklerine hızlıca göz atmanız ve sistem yapısını tanımaya çalışmanız tavsiye edilmektedir. 

Öğrenciler

1. https://anadolulms.anadolu.edu.tr/ adresine gidiniz.

2. Ekranda “Diğer” seçeneğini tıklayınız.

3. Açılan ekranda kullanıcı adı ve şifre olarak TC Kimlik numaranızı kullanınız. 

4. Sol menüde “Derslerim” başlığı altında kayıtlı olduğunuz dersi bulabilirsiniz. Dersin adına tıklayınız.

5. Açılan sayfada ilk olarak sol menüde bulunan “Buradan Başlayın” ve “Sıkça Sorulan Sorular” sekmelerini dikkatle inceleyiniz. 

07-13 Ekim 2019 haftası oryantasyon haftası olarak belirlenmiştir. Dersler 14 Ekim 2019 itibarı ile başlayacaktır. Bu zamana kadar öğrenciler ve öğretim elemanlarının sistemi incelemeleri faydalı olacaktır.